dimarts, 5 de juliol del 2016

El Ball d'Espases de Cervera ja ha tret el Verkami

S’inicia una campanya de micromecenatge per recuperar el primer Ball d’Espases de Catalunya.


Des del Ball d'Espases de Cervera ens plau anunciar l'inici del nostre Verkami per a recaptar diners per a fer possible la nostra iniciativa que s'estrenarà el dia 18 de setembre a Cervera. Durant 40 dies obrim al públic la possibilitat de formar part de la realització d'aquest projecte a tothom que ho vulgui a canvi d'unes recompenses majors o menors segons la quantitat aportada.

El ball d'espases formava part del seguici festiu de Cervera entre el 1411 i el 1724, dues dates que curiosament corresponen a la referència més antiga del ball d'espases a Catalunya i l'última que ens consta. És per això que des de fa 2 anys, amb l'ajut de l'Àngel Vallverdú, mestre flabioler i expert en danses festives, estem intentant reintroduir aquest ball i, amb ell, recuperar una part de la història cultural de la nostra ciutat.

Des del nostre començament a les xarxes socials hem intentat explicar com és aquest ball. En diverses publicacions hem intentat expressar les seves divergències amb els balls de bastons i la seva certa relació amb els balls de pastorets i de cercolets, en el sentit que les espases juguen el paper de cordó umbilical entre balladors, i amb elles es fan figures com passadissos, degollades, estels i roses.

Tenim la intenció de recaptar un total de 2.000 € que destinarem al cost de les espases i dels vestits. En el meravellós cas que la xifra aconseguida fos superior, els destinaríem en millores i alguna novetat.

Qualsevol altra informació que necessiteu la podeu trobar a la nostra pàgina de Verkami o contactant amb nosaltres personalment per xarxes socials. Estem molt emocionats amb aquesta iniciativa i és la nostra intenció contagiar la nostra emoció a tota la població de Cervera i del Principat. Fem-ho possible!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada